[...] można ją śmiało spożywać z mleka lub jego źródeł oczywiście w rozsądnych ilościach tym bardziej że, wiele kulturystów spożywa cukry proste nie koniecznie laktozę lecz cukier prosty to cukier prosty. Mleko ma również działanie alkalizujące więc w świetle nadmiernej konsumpcji produktów o działaniu silnie zakwaszającym jego obecność jest [...]
[...] wody i innych składników pokarmowych cukry wchłaniane są dosyć wolno. To również warto mieć na uwadze. Rozumiem. Co sądzisz o tym co napisałem na temat jakości danego makroskładnika, mozliwosci ,,grzeszków dietetycznych" na masie/redukcji, polecania izolatu na redukcji zamiast WPC, skoro ten cukier prosty nie taki straszny ... pzdr
[...] ryż preparowany, gajner, itp) po południu jak najwięcej białka (odżywka białkowa, serki typu wiejski, topiony, dorsz wędzony, dynia pestki, itp), przed treningiem ok 30 min cukier prosty typu glukoza, dextroza (glukoza lepsza) aby nasz organizm nie wypacał cukrów potrzebnych do transportu pokarmu tylko ten który wypijamy w postaci cukru prostego [...]
lemoni to bedziemy odliczac raze dzisiaj dzień nr 1 hehe ;).. a wiec tak odstawiamy wsztko co jest slodzone, badz zawiera prawie sam cukier prosty a wiec.. owoce, soki, kakao chyba ze jest bez cukru - decomoreno ma cukier miód również, o słodyczach nie musze mówić i odstawiamy wszytkie warzywa o wysokim indeksie glikemicznym czyli marchewka i [...]
Makaron to węgle złożone. Przeczytaj o budowie węglowodanów. cukier = cukier prosty cukier + cukier = cukier złożony Fruktoza jest cukrem prostym i chyba o nią Ci chodziło w potreningowym.
w sumie z tym carbo troche lipny pomysl bo jak organizm nie ma co z tym zrobic,idzie w tkanke tluszczowa bo to jakby nie patrzec cukier prosty chyba ze bys sie zopatrzyl np vextargo to wtedy tak a jak masz zwykle carbo to prosty cukier ,a nie mozesz jakiegos gainera skitrac ? 2 szejkery juz nasypane do nich proch dajesz wody i jazda , lepiej by [...]
[...] faize masy, aprzynajmniej przyrosty będą marne. Teraz masz dobre ponieważ zacząłeś dopiero ćwiczyć, później będzie ciężej, ale nie zrażaj się! Dopalacz glukoza jest to cukier prosty, łatwo wchłanialny, większość cukrów jest trawiona(rozkładana) do postaci glukozy. W szkole nie uczyłeś się o niej, np w procesie fotosyntezy powstaje, dzięki [...]
[...] po glukozie można złapać oponkę, lepiej zakup sobie węglowodany np Carbo kosztuje 1kg 25zł, czyli wyjdzie mniej niż za glukoze, a lepiej, bo dastarczysz nie tylko jeden cukier prosty, ale wiele innych potrzebnych po treningu. Kileri niezła fota. Zenith też się postarał SCD za osiągnięcia trzeba słono płacić Yarek trochę za dużo białka w [...]
[...] Nie zrobiłem dziś przysiadów, bo 5 osób robiło klate ( a 7 było na siłowni ), wziąłem się na suwnice i też ładnie paliły czwórki , zawsze to miła odmiana. Fruktoza to cukier prosty, który wbrew pozorom bardzo różni się od innego monosacharydu jakim jest glukoza. W jelicie wchłanianie fruktozy jest odrobinę wolniejsze. Niektórzy ludzie, na [...]
Mozliwe,ze moje pytanie ma bardzo prosta odpowiedz,ale naprawde tego nie rozumiem. Ogolnie mowi sie,ze: -cukier prosty jest zly,bo ma wysoki ig,wiec nalezy opierac sie na weglach zlozonych -kazdy nadmiar cukru sie odlozy Sa tez wegle proste o niskim ig i wegle zlozone o wysokim ig.(Wiem jakie to,ale nie rozumiem czemu cukier prosty o niskim ig [...]
apropo masla orzechowego, bo tak wlasnie poczytuje o czym byla mowa kilka stron temu, w Black Rose tez jest cukier, a kryje sie pod nazwa dekstroza. Dekstroza = cukier prosty "DEKSTROZA przenika bezpośrednio do krwi i przez to jest „najszybszym węglowodanem”! Ona jest identyczna jak cukier we krwi i jest transportowana [...]
[...] jako "posilek" potreningowy. weglowodany w gl mierze skladaja sie z maltodextryny, jest to shydrolizowana skrobia, ktora faktycznie zachowuje sie troche jak zwyly cukier prosty. oprocz malto jest jeszcze glukoza - cukier prosty i fruktoza - rowniez cukier prosty. Niektore gainery zawieraja niehydrolizowaną skrobie (vextrago) i sa [...]
[...] w zasadzie w naturze nie ma produktów czysto węglowodanowych, które byłyby niezbędne dla człowieka. Węglowodany dzielimy na proste i złożone. Przykładem prostych są miód i cukier. Węglowodany złożone występują w wielu produktach spożywczych, na przykład ziemniakach, pieczywie i kaszach. Prawdopodobnie każdy słyszał określenie mąka ziemniaczana [...]
weglowodany w gl mierze skladaja sie z maltodextryny, jest to shydrolizowana skrobia, ktora faktycznie zachowuje sie troche jak zwyly cukier prosty. oprocz malto jest jeszcze glukoza - cukier prosty i fruktoza - rowniez cukier prosty. Niektore gainery zawieraja niehydrolizowaną skrobie (vextrago) i sa nieznacznie lepsze w tej materii. Ale [...]
Tak apropo białego pieczywa, pamiętam, że na jakimś szkoleniu wykładowca twierdził właśnie, że chleb biały to cukier prosty i w wielu art można znaleźć taką samą informacje.
"Człowiek potrzebuje nie tylko węglowodanów złożonych, których dostarczają na przykład zboża, ale także węglowodanów prostych, które są w cukrze i miodzie"-eee...chyba na odwrót... w cukrze jest sacharoza czyli cukier złożony a np. w bananach cukier prosty czyli fruktoza.
Jesli jem dziennie paczke ciastek w czekoladzie to znaczy ze moj organizm ma na nie naturalne zapotrzebonie, wasza logika. 4,7 gram laktozy (cukier prosty!) w 100 gram produktu skresla go z listy kazdego majacego pojecie o diecie czlowieka. Pomijajac juz ze wieksza czesc swiata laktozy najzwyczajniej nie toleruje.
mowie Ci ze nie ma sensu dextroza - cukier prosty - weglowodan prosty - weglowodan szybkowchlanialny - przyspieszy powrot energii dzialanie takie jak normalny cukier, smak taki jak normalny cukier, dzialanie takie jak normalny cukier
[...] spelnione muszą być odpowiednie warunki: -trening siłowy -dieta -trening kardio -suplementy wspomagające : kreatyna+spalacz tłuszczu 2. Zalecana proporcja to 4:1 o3:o6 3. Dwucukier ten ma wiązanie glikozydowe utworzone przy udziale dwóch anomerycznych grup OH. Powoduje to, iż sacharoza nie posiada zdolności otwierania pierścienia, nie ulega [...]